
החוקה החדשה של דרום אפריקה הכפרית מבטיחה זכויות וביטחון לנשים. אך בפועל הרעיונות הללו לא חלחלו אל האזורים הכפריים, לא בדרום אפריקה ובודאי לא באפריקה האם. ועוד יותר, מגיפת האיידס והמלחמות הפנימיות האכזריות העצימו את מצוקת הנשים בקהילות הכפריות באפריקה.
מאפיסה-נקאולה, יו"ר ענייני פנים של דרום אפריקה הכפרית
מטרת הפרוייקט היא לתת לנשים הזדמנות להתגבר על טראומות העבר, פיזית ורגשית. להתוודע לטכנולוגיה של המאה ה21, לתעד את סיפוריהן, וכך לשחרר את הנפש היצירתית שלהן. ללמד אותן כלים שיוכלו לשמש אותן וחברותיהן להיהפך לנשים חזקות, יוזמות ומעוררות השראה שאפריקה החדשה צריכה כל כך
לפרויקט שני מרכיבים:
צילום וידאו – הנשים ילמדו כישורי צילום וידאו בסיסיים בכדי לתעד את חוויותיהן האישיות בקול הייחודי להן. סרטים קצרים אלה ייהפכו לארכיון היסטורי דינאמי שישמש לקידום שינוי חברתי ולהעצמה
תרפיה גופנית חוויתית - פסיכותרפיה גופנית שמספקת כלים עדינים ויעילים לריפוי טראומה והשבת תחושת ביטחון אצל יחידים וקהילות somatic experiencing
אנחנו נעבוד עם תנועות נשים כפריות שבהן חברות אלפי נשים שורשיות וחזקות באזור קווא-זולו-נאטאל, דרום אפריקה, אוגנדה, ובאתיופיה. התנועות עובדות עם נשים מקומיות עניות וחסרות אדמה, מעודדות להעצמה נשית, לזכויות אדמה עצמאיות, ומפתחות מודעות לנושא האיידס ולהשפעותיו בחברה.
?מי אנחנו
קבוצת טובו
החיים בישראל מקנים ניסיון רב בתחומי ההתמודדות עם טראומות אישיות וקולקטיביות, בתיעוד תקשורתי של אלה, וברגישות לנקודות הטורפה כמו גם החכמה והכוח של המדיה. הקבוצה שלנו יצרה יחד תוכנית מיוחדת לתמיכה בנשים אפריקאיות, שהיו קרבנות של טראומה לאורך דורות. תכנית אשר מבוססת על הקשבה עמוקה ויצירתיות, מודעות לגוף, ויכולת שינוי דפוסים.
סיזאני נגובנה יו"ר תנועת הנשים הכפריות בדרום אפריקה
בשלבים הראשונים דרך היוזמה של מיקי כהן, מכללת ספיר הראתה עניין להצטרף למפעל הזה כאשר הוא התאים לתכנית מתן הסיוע שלהם ולפילוסופיה של אקטיביזם חברתי. רינה פפיש, הצטרפה לרעיון כיוצרת סרטים דוקומנטאריים ישראלית מוכרת ביותר המתעניינת במיוחד בסיפורי חיים.
ארגון שבא לעזרת ניצולי הצונאמי Trauma Vidya שראג'ה סלוום הוא מייסדו
ג'ינה רוס מורה מנוסה ומדריכה בטיפול סומאטיק אקספיריינסינג שהביאה את השיטה ארצה ועניינה בקשר בין החלמה מטראומה והבאת שלום בין העמים נתנה את ברכתה
:חברי קבוצת "טובו" הם
ג'ודיתה בן דוד – יוזמת מתאמת ומנהלת הפרויקט בישראל, מטפלת ומדריכת תרפיה גופנית חווייתית
מיקי כהן – מדריך צילום וקולנוע, הוגה מחנה המדיה
גבריאלה כהן – עוזרת-מתאמת הפרויקט, כותבת ותחקירנית
ג'ינה רוס- מומחית בטיפול בטראומה בשיטת התרפיה הגופנית חווייתית. מדריכה ומורה בכירה של השיטה
SE דר' מירב טל-מרגלית – יועצת ועורכת מחקר בשיטת התרפיה הגופנית חוויתית
דר' דפנה סרינג – יועצת קולנוע ומדיה
מירב לוין, נווה אנטופולסקי, מזל גלילי, עדי שעל - סייעי צילום
SE רחל מקס, אנדראה, מינדי לוי – סייעות טיפול בתרפיה גופנית חווייתית
אורלי מלסה – יוצרת סרטים צעירה אתיופית\ישראלית זוכת פרסים ("מראות").
ליאור אריאב- עיצוב גראפי
ביוגרפיות של המתדנבים בלינק הנ"ל
שלב עכשווי של הפרויקט
ב 2007 שיתפנו פעולה עם תנועת הנשים הכפריות RWM וארגון "ברית עולם", ארגון התנדבותי בינלאומי, הוצאנו קבוצה של 12 מתנדבים מהארץ מדרום אפריקה ומארה"ב להדרכה של 50 נשים בקוואזולונאטאל; אחד האזורים שבהם כפרים רבים עדיין בלי מיים, חשמל וחינוך בדרום אפריקה, שם מגפת האיידס מתפשטת עדיין באחוזים גבוהים במיוחד. השלב הראשון יצא לדרך !!
מ 2007 אנו בקשר עם wozamoya שבקוואזולונאטאל, מרכז קהילתי לטיפול באיידס שעוזרים לנו ליצור קבוצה של נשים שיהיו מתאימות ונחושות ביותר לעבור הכשרה מסוג זה ב 2009, נשים שיוכלו לקחת את הכישורים, התובנות, והמימוש לתוך הקהילות שלהן. wozamoya רשומה כארגון ללא מטרות רווח בדרום אפריקה.
מה אתם יכולים לעשות ?
אנחנו מחפשים שיתוף פעולה ותמיכה. הפרויקט זקוק לעזרה במימון טיסות, מגורים במחנה, ביטוח וציוד צילום שיישאר לאחר המחנה הראשון לנשים בתוך הכפרים באפריקה לשימושם וללמידה.
אנחנו צריכים תרומות של מצלמות וידאו וחצובות בשביל הנשים.
אנחנו זקוקים לעזרה בארגון ערב התרמה לפרויקט, ועוד יותר בחסויות לערב זה :-)
(גרסה מפורטת יותר של התקציב נמצאת ותינתן למתעניינים)
הפצה, שיתוף והעברת הידיעה על הפרויקט תוערך ביותר.
"The only world we humans can have is the one
we create together through the actions of our coexistence."
Maturana and Varela
"The Tree of Knowledge"
"פתחו לי פתח כחודה של מחט ואפתח לכן פתח כגודלו של עולם"